ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ – ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ & ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ / ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

Αναλαμβάνουμε την μελέτη, εγκατάσταση και προγραμματισμό συστήματος INSTABUS. Το σύστημα INSTABUS προσφέρει τον έλεγχο ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, φωτισμού, κλιματισμού, συστήματος πυρανίχνευσης κλπ από μία πηγή που μπορεί να είναι μια μπουτονιέρα, μια οθόνη αφής, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο ή μέσω internet.

Εξυπηρετεί πολύ σε μεγάλες και μικρές εγκαταστάσεις όπου επιθυμούμε να ελέγχουμε για παράδειγμα τον φωτισμό πολλών χώρων και εξωτερικού μεγάλου χώρου από ένα σημείο μόνο. Ο έλεγχος μπορεί να σημαίνει και την εφαρμογή χρονοπρογράμματος .

Για να εφαρμοστεί σύστημα instabus απαιτείται μελέτη ηλεκτρολογική να περιλαμβάνει αναλυτικά τον φωτισμό και τις άλλες ηλεκτρονικές ή ηλεκτρολογικές καταναλώσεις που επιθυμούμε να διαχειριζόμαστε και να προσδιοριστεί το σημείο διαχείρισης.

Κατά την μελέτη θα πρέπει να έχει επιλεχθεί το είδος του φωτιστικού, η κατανάλωση του φωτισμού και ο τρόπος που επιθυμούμε να ανάβει το φωτιστικό, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί το κατάλληλο υλικό του ηλεκτρολογικού πίνακα που θα μπορεί να ελέγξει σωστά την λειτουργία του.

Το ηλεκτρολογικό υλικό σε σύστημα instabus είναι διαφορετικό από αυτό συμβατικής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Το υλικό του πίνακα διαφοροποιείται μερικώς, το υλικό καλωδίωσης και ο τρόπος σχεδιασμού των κυκλωμάτων είναι πλήρως διαφορετικός. Τέλος οι διακόπτες είναι διαφορετικοί και ποικίλουν αναλόγως της επιλογής του τρόπου που θέλουμε να διαχειριζόμαστε τις λειτουργίες του συστήματος.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ & ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Συμβατικά συστήματα και διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα παρέχουν άμεση ενημέρωση πυρκαγιάς είτε μέσω σειρήνας ή κλήσης σε κινητό.
Σε περίπτωση σήματος θα σηματοδοτηθεί στα συμβατικά συστήματα κάποια ζώνη ενώ στα διευθυνσιοδοτούμενα  συγκεκριμένοι ανιχνευτές